Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

Fuel Injectors Cleaners

Brandstofinjectorreinigers

Basiscomponenten van het brandstofafgiftesysteem

  • Benzinetank. De brandstoftank dient niet alleen als brandstofreservoir, maar bevat ook de brandstofpomp, een brandstoftankdruksensor, een brandstofniveausensor en andere emissiegerelateerde componenten. Het is vermeldenswaardig dat de brandstoftank vatbaar is voor vervuiling met water, modder en andere elementen die het brandstofafgiftesysteem kunnen beschadigen.
  • Elektrische brandstofpomp. Afhankelijk van de EFI-technologie kunnen er een of meer elektrische brandstofpompen in het systeem zitten. De brandstofpomp is ongetwijfeld het hart van het brandstofafgiftesysteem, aangezien hij verantwoordelijk is voor het leveren van voldoende brandstofdruk aan het systeem. Bijgevolg zal een defecte brandstofpomp de prestaties van de brandstofinjectoren en dus de rijeigenschappen belemmeren.
  • Brandstofpomp filter. Om de elektrische brandstofpomp te beschermen tegen vuil, stof en andere elementen die in de brandstoftank aanwezig zijn, wordt elke pomp geleverd met een brandstoffilter, ook wel voorfilter genoemd. Als dit filter verstopt raakt, heeft dit invloed op de zuigkracht van de brandstofpomp en dus op de algehele prestaties. Met andere woorden, dit onderdeel kan mogelijk dezelfde symptomen veroorzaken als een defecte brandstofpomp wanneer deze verstopt raakt.
  • Brandstofleidingen. Zoals de naam al aangeeft, zijn de brandstofleidingen verantwoordelijk voor het verbinden van de brandstoftank met de rest van het brandstoftoevoersysteem.
  • In-line brandstoffilter. Het in-line brandstoffilter bevindt zich meestal in de brandstofleidingen of in de buurt van de motor en heeft de cruciale taak om schadelijke verontreinigingen in de brandstof op te vangen. De inherente functie maakt dit onderdeel wegwerpbaar omdat het voorbestemd is om na verloop van tijd verstopt te raken. Om brandstofdrukproblemen als gevolg van een verstopt filter te voorkomen, wordt aangeraden deze elke 48.000 km (30.000 mijl) of eerder indien nodig te vervangen.
  • Brandstof drukregelaar. Dit belangrijke onderdeel is verantwoordelijk voor het zo stabiel mogelijk houden van de brandstofdruk door het automatisch regelen van variaties in de brandstofleiding. Een slechte brandstofdrukregelaar kan een rijke of magere toestand veroorzaken, afhankelijk van hoe deze wordt beschadigd.
  • Brandstofrail. Terwijl in oudere EFI-systemen de enige missie van de brandstofrail was om brandstofinjectoren op hun plaats te houden, speelt het bij nieuwere voertuigen met directe benzine-injectie (GDI) ook een belangrijke rol bij de brandstoftoevoer.
  • Brandstof injectoren. Ongetwijfeld, het bekendste onderdeel van het brandstofafgiftesysteem, zijn brandstofinjectoren verantwoordelijk voor het leveren van benzine aan de motor. Dit onderdeel is zo cruciaal dat het in de komende secties een meer gedetailleerde uitleg verdient.

Hoe werken brandstofinjectoren?

Eenvoudig gezegd is een brandstofinjector een magneetklep waarvan de activering wordt geregeld door de Engine Control Unit (ECU). Zoals eerder vermeld, is de belangrijkste taak van brandstofinjectoren het leveren van de benodigde hoeveelheid brandstof aan de motor, en daarnaast moeten ze ook zorgen voor een homogene verstuiving van het lucht-brandstofmengsel. Om dat doel te bereiken, tellen ze met een zeer nauwkeurige ‘spuittip’ die in de fabriek is gekalibreerd met geavanceerde gereedschappen. Zoals je zou kunnen raden, als deze tip verstopt raakt met brandstofverontreinigingen, kunnen de injectoren niet de gewenste hoeveelheid brandstof of het benodigde spuitpatroon leveren. Aangezien brandstofinjectoren de componenten zijn die het meest vatbaar zijn voor de opbouw van koolstof, is het essentieel om ze schoon te houden om prestatieverlies, een hoger brandstofverbruik en vele andere problemen te voorkomen die rechtstreeks verband houden met verstopte injectoren.

Verschillende soorten brandstofinjectoren

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom het belangrijk is om te weten over verschillende soorten brandstofinjectoren. Het antwoord is simpel. Moderne voertuigen gebruiken een relatief nieuw brandstofafgiftesysteem, genaamd Gasoline Direct Injection (GDI). Hoewel GDI-injectoren een groot aantal voordelen bieden, zoals een onovertroffen brandstofverbruik, meer pk’s per liter, ultralage emissies en kleinere motoren, hebben ze ook een achilleshiel, Koolafzettingen. Pre-GDI-systemen, ook wel bekend als Multi-Port injection (MPI), waren niet immuun voor koolstofafzettingen, maar dankzij hun eigenaardige ontwerp konden ze het probleem veel beter weerstaan ​​dan de huidige GDI-systemen. De locatie van de multipoort-injectoren is zo ontworpen dat de brandstof bij activering letterlijk de inlaatkleppen zou besproeien. Door de hoge temperaturen van de inlaatkleppen, “verdampt” het zodra de brandstof ze bereikt en vermengt zich daardoor veel beter met de lucht. Er was echter nog een andere reden voor dit ontwerp. De benzine was bedoeld om de inlaatklep te koelen en schoon te maken dankzij de wasmiddelen van brandstof. Nu, terug naar GDI-injectoren, aangezien hun werkingsprincipe is dat de brandstof rechtstreeks naar de verbrandingskamer wordt geleid (vandaar de naam “directe injectie”), spuiten ze de inlaatkleppen niet meer. Zonder de hulp van brandstofwasmiddelen is het koolstofopbouwproces sneller en agressiever in GDI-systemen, daarom vereisen directe injectoren speciale zorg om ongewenste problemen zoals mechanische motorproblemen te voorkomen.

Koolstofafzettingen en waarom ze ertoe doen

Koolstofophoping op brandstofinjectoren en inlaatkleppen kan een echt probleem worden. Maar wat zijn koolstofafzettingen en waarom zou u zich daar zorgen over maken? Koolstofafzettingen zijn het resultaat van onzuiverheden in de brandstof en motorolie die na verhitting beginnen te hechten aan de oppervlakken waarmee ze in contact komen. Hoe hoger de temperatuur, hoe erger. Hoewel koolstofopbouw niets nieuws is voor verbrandingsmotoren, hebben nieuwere voertuigen die gebruik maken van systemen met directe injectie zwaardere gevolgen dan oudere voertuigen met multipoortinjectie. Bovendien is de warmte die GDI-injectoren in de verbrandingskamer moeten weerstaan aanzienlijk hoger dan bij oudere MPI-systemen, waardoor GDI-injectoren snel koolstofafzettingen kunnen opbouwen.

De gevolgen van koolstofopbouw zijn complex en moeilijk te hanteren. Allereerst heb je de inlaatkleppen. Koolafzettingen stapelen zich over het algemeen op in de klepzittingen, wat ernstige problemen kan veroorzaken, zoals:

  • Het belemmeren van de vrije doorgang van lucht naar de verbrandingskamer
  • Voorkomen dat de kleppen volledig sluiten
  • Beschadiging van de klepzittingen

Ten tweede heb je de brandstofinjectoren. Zoals eerder vermeld, verliezen de injectoren, wanneer ze verstopt raken, hun vermogen om de benodigde hoeveelheid brandstof te leveren of een juist spuitpatroon te creëren, maar erger nog, de corrosieve aard van koolstofafzettingen vernietigt de brandstofinjectoren na verloop van tijd letterlijk. Het gecombineerde resultaat van koolstofophoping over de inlaatkleppen en brandstofinjectoren leidt uiteindelijk tot ernstige problemen zoals:

  • Verlies van motorvermogen
  • Verminderd brandstofverbruik
  • Moeilijk begint
  • Ruw stationair draaien
  • Verhoogde emissies

Alsof koolstofafzettingen niet erg genoeg zijn, zijn ze ook buitengewoon moeilijk te verwijderen. Sterker nog, als het gaat om het verwijderen van koolstofafzettingen uit de inlaatkleppen, heb je slechts vier opties beschikbaar:

  1. Verwijder de cilinderkoppen en reinig de kleppen met een schuurmiddel dat lijkt op de chemische stof die wordt gebruikt voor carburateuronderhoud en / of een ultrasone reinigingsbank
  2. Verwijder de cilinderkoppen en voer een volledige klepklus uit
  3. Vervanging van de gehele inlaatklepset
  4. Onderhoud van het brandstofsysteem met behulp van een professionele brandstofinjectorreiniger zoals Tecflow Speed Cleaner.

Zoals je misschien wel vermoedt, is het de beste optie om koolstofafzettingen kwijt te raken door het gebruik van reinigingsmiddelen voor brandstofinjectoren, aangezien de kosten van de andere opties verschillende grootheden hoger zijn.

Waarom moet u het brandstofsysteem schoonmaken?

Tot nu toe heb je geleerd wat koolstofafzettingen zijn en waarom ze een risico vormen voor je voertuig. De logische vraag zou nu zijn: wat is de beste aanpak om problemen met koolstofopbouw te voorkomen? In het ideale geval mag u geen koolstofafzettingen op de inlaatkleppen of brandstofinjectoren laten ophopen. Ongeacht de brandstofafgiftetechnologie, GDI of MPI, zodra koolstofafzettingen zich opstapelen, is het moeilijker om te verwijderen, en daarom moet u mogelijk betalen voor dure reparaties. Vanuit dat perspectief is de beste aanpak om uw motor in topconditie te houden door regelmatig preventief onderhoud uit te voeren. Met andere woorden, het is een goed idee om regelmatig een fles brandstofinjectorreiniger in uw tank te gieten, de motorolie op tijd te verversen en een luchtinlaatreiniger te gebruiken.

  • Voordelen van motorolie verversen. Zoals eerder vermeld, zijn koolstofafzettingen afkomstig van motorolie en brandstofverontreinigingen, dus het op tijd verversen van motorolie is een geweldige manier om koolstofopbouw te bestrijden. Bovendien verminderen chemische componenten van de nieuwste motoroliën, zoals de API SP, de opbouw van koolstof aanzienlijk. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwste motoroliespecificatie, dus het is raadzaam hiervan te profiteren.
  • Voordelen van het gebruik van brandstofinjectorreinigers. Wanneer u een professionele brandstofinjectorreiniger als Tecflow’s Speed ​​Cleaner gebruikt, verwijdert u niet alleen koolstofafzettingen, maar ook harsen, roet en soortgelijke verontreinigingen uit het hele brandstofafgiftesysteem. Met andere woorden, het reinigt uw systeem van de brandstoftank tot aan de katalysator. Als uw voertuig MPI-injectoren gebruikt, reinigt Speed ​​Cleaner ook de stoelen van de inlaatkleppen, wat een handige bonus is voor de service die u doet.
  • Voordelen van het gebruik van luchtinlaatreinigers zoals Tecflow Engine Cleaner. Naast brandstofinjectorreinigers, wilt u misschien voorkomen dat er zich koolstof ophoopt op de kleppen. Als u een voertuig uit 2015 of later bestuurt, is de kans groot dat uw motor een GDI-systeem gebruikt. In dat geval is het een goed idee om elke keer dat u motorolie ververst een luchtinlaatreiniger te gebruiken.

Zoals u kunt zien, is het niet moeilijk om uw motor in goede staat te houden. Het enige dat u hoeft te doen, is zich inzetten voor correct preventief onderhoud. Houd er altijd rekening mee dat gepland onderhoud u ook bespaart op dure reparaties onderweg.

Hoe werken brandstofinjectorreinigers?

Hoogwaardige brandstofinjectorreinigers zoals Tecflow’s Speed Cleaner gebruiken een gepatenteerde formule die letterlijk koolstofafzettingen afbreekt, zodat ze uw motor niet meer kunnen schaden. Een factor waarmee u rekening moet houden, is dat niet alle brandstofinjectorreinigers zo werken. Verschillende in de handel verkrijgbare brandstofinjectorreinigers zijn ofwel te zwak om koolstofafzettingen op te lossen of te sterk en kunnen daardoor uw motor beschadigen. Het veilig verwijderen van koolstofafzettingen, roet en andere schadelijke componenten uit het brandstofsysteem is inderdaad een uitdagende taak. Met meer dan 50 jaar ervaring in de auto-industrie zorgt Tecflow Speed Cleaner ervoor dat uw motor efficiënt en zonder enig risico voor de motor of andere componenten als zuurstofsensoren, katalysator of EGR-klep wordt onderhouden.

Soorten brandstofsysteemreiniger

Het onjuiste gebruik van de term brandstofinjectorreiniger heeft bij autobezitters voor veel verwarring gezorgd. Er zijn producten op de markt die gebruik hebben gemaakt van deze verwarring om zichzelf ‘reinigingsmiddelen voor brandstofinjectiesystemen’ te noemen, terwijl dat in feite niet zo is. Je vraagt je misschien af, hoe kan ik het verschil zien?

Er zijn in principe twee soorten brandstofsysteemreinigers:

  • Additieven voor brandstofsystemen. Zoals de naam al aangeeft, versterken additieven de brandstofeigenschappen. Dit is een brede categorie omdat brandstofadditieven verschillende brandstofeigenschappen kunnen versterken. Zo kunt u producten vinden die zo divers zijn als octaanboosters, hoogwaardige gasformules, brandstofstabilisatoren, zeeschuim en multifunctionele brandstofsysteemreinigers die allemaal tot de “brandstofadditief” -familie behoren. In het specifieke geval van additieven die gericht zijn op het reinigen van het brandstofsysteem, hebben ze de neiging om de detergerende eigenschappen van benzine / diesel te versterken om te voorkomen dat zich koolstofophopingen en andere verontreinigingen ophopen. Clean Up 101 en Clean Up 201 zijn het perfecte voorbeeld van brandstofadditieven. Beide zijn multifunctionele brandstofadditieven, respectievelijk voor benzine- en dieselmotoren, met als doel het hele brandstofsysteem schoon te houden.
  • Injector reinigers. U kunt brandstofinjectorsreinigers zien als een subset van brandstofadditieven. Ze zijn speciaal ontworpen om koolstofafzettingen en andere soorten vuil te verwijderen die zich al in de brandstof- en inlaatsystemen hebben afgezet. Dus, in tegenstelling tot multifunctionele brandstofreinigers, gaat hun doel verder dan het brandstofvrij houden van koolstofafzettingen. Wanneer dit product wordt gebruikt, is dat omdat dergelijke stortingen in feite al bestaan ​​en u ze moet verwijderen. Dit verklaart waarom de formule anders is. Dat verklaart waarom de Speed ​​Cleaner-formule sterker is dan CleanUp 101 omdat het koolstofafzettingen moet oplossen.

Voordelen van brandstofinjectorreinigers

Behalve dat het een uiterst efficiënte oplossing is, bieden brandstofinjectorreinigers een groot aantal voordelen, zoals:

  • Beter brandstofverbruik. Door hoogwaardige brandstofinjectorreinigers te gebruiken, kunt u het benzineverbruik verbeteren. Omdat de verstuivers van injectoren vrij zijn van afzettingen, kunnen ze een optimaal spuitpatroon creëren en de exacte hoeveelheid brandstof afgeven.
  • Lagere emissies. Wanneer u beide, de injectoren en de luchtinlaat schoon houdt, kunt u zorgen voor de laagst mogelijke emissies, waardoor het gemakkelijker wordt om de APK en andere emissiegerelateerde tests te doorstaan.
  • Bescherm de uitlaat- en emissiesystemen. Producten van topkwaliteit, zoals Teclfow Speed ​​Cleaner, behouden hun reinigingskracht, zelfs na het verlaten van de verbrandingskamer. Het resultaat is dat uw complete uitlaatsysteem ook “koolstofvrij” wordt. Kortom, ook de zuurstofsensoren, de EGR-klep en de katalysator zullen profiteren van het reinigingsproces.
  • Voorkom motorstoringen. Wanneer onbeheerd achtergelaten wordt, kunnen misbranden uw motor beschadigen. Daarom is het belangrijk om de kans op een misstap zoveel mogelijk te beperken. Door uw gehele brandstofafgiftesysteem schoon te houden, vermindert u effectief het aantal ontstekingsgevallen.
  • Lagere onderhoudskosten. Zoals al in het artikel vermeld, brengt koolstofopbouw de interne onderdelen van de motor in gevaar. Daarom bespaart u regelmatig tijd en geld met het uitvoeren van regelmatige reinigingsdiensten voor brandstofinjectoren.
  • Verhoog de algehele motorprestaties. Ongetwijfeld, ongeacht de brandstofinjectortechnologie, zal een koolstofvrij brandstofsysteem topprestaties leveren, wat betekent dat u zult genieten van een betere rijeigenschappen, meer pk’s en een betere respons.

Veel Gestelde Vragen

Hoe vaak moeten brandstofinjectoren worden gereinigd?
Dat is geen gemakkelijke vraag, aangezien er veel factoren spelen. Het is echter zeer aan te raden om elke 10.000 kilometer een fles hoogwaardige brandstofsysteemreiniger, zoals Tecflow CleanUp 101, te gieten om uw motor in optimale conditie te houden.

Brandstofinjectorreiniger, is dat nodig?
Afhankelijk van uw injectiesysteem (MPI of GDI) en hoe vervuild het is, moet u mogelijk een professionele brandstofinjectorreiniger zoals Tecflow Speed Cleaner gebruiken om koolstofafzettingen te verwijderen. Volg de instructies op het etiket om een optimale productconcentratie te bereiken.

Kan de brandstofinjectorreiniger het controlelampje van mijn motor uitschakelen?
Absoluut. Moderne voertuigen kunnen het controlelampje van de motor aanzetten wanneer de ECU een afname van de prestaties van de brandstofinjectoren en / of een inconsistent lucht-brandstofmengsel, verslechterde of verstopte zuurstofsensoren en meer waarneemt. Hoewel er tal van oorzaken zijn die het controlelampje kunnen inschakelen, kunnen veel ervan worden opgelost door een fles met brandstofinjectorreiniger in uw brandstoftank te gieten.

Hoe vaak kan ik reinigingsmiddelen voor brandstofinjectie gebruiken?
Het hangt er van af. Zoals eerder vermeld, kunnen multifunctionele brandstofsysteemreinigers zoals CleanUp 101 elke 10.000 kilometer worden gebruikt, maar omgevingstemperatuur, vochtigheid en brandstofkwaliteit kunnen dat cijfer veranderen.

Zijn brandstofinjectorsreinigers veilig voor de motor?
Hoogwaardige injectorenreinigers zoals Tecflow Speed Cleaner zijn volkomen veilig voor uw motor. Dat gezegd hebbende, moet je voorzichtig zijn met onbekende merken. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket en probeer nooit de aanbevolen concentratie te wijzigen om ongewenste problemen te voorkomen.

Wat is het beste, brandstofinjectorreiniger of octaanversterker?
Hoewel beide worden beschouwd als brandstofadditieven, is het doel van octaanverhogers om het octaangetal van brandstof te verhogen, voornamelijk voor hoogwaardige toepassingen, terwijl het doel van brandstofinjectorsreinigers koolstofafzettingen verwijdert.

Wat is het beste, brandstofinjectorreiniger of premium gas?
Premium benzine bevat speciale wasmiddelen die erop gericht zijn de opbouw van koolstof te verminderen. Het gebruik van hoogwaardig gas verwijdert echter geen koolstofafzettingen die al op de motor zijn afgezet en houdt het brandstofsysteem niet zo veilig als multifunctionele brandstofsysteemreinigers. Overweeg om premium brandstof te gebruiken als een extra beschermingslaag en niet als een oplossing voor het probleem van koolstofopbouw.

Brandstofinjectorreiniger versus brandstofstabilisator, wat is beter?
Professionele brandstofinjectorreinigers zoals Tecflow Speed Cleaner bevatten eigenlijk brandstofstabilisator als onderdeel van de formule. Aan de andere kant bevatten brandstofstabilisatoren meestal geen brandstofreinigingsmiddel.

Brandstofinjectorreiniger versus zeeschuim, wat is beter?
Momenteel is er een debat in de auto-industrie over de effectiviteit van zeeschuim. U zult bronnen vinden die beweren dat het een wonderoplossing is, evenals bronnen die precies het tegenovergestelde zeggen. Aan de andere kant is Tecflow Speed Cleaner al meer dan 50 jaar op de markt en bewijst keer op keer zijn hoge efficiëntie bij het verwijderen van koolstofafzettingen.

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 710 reviews.