Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

MINDER VERMOGEN?

Heeft u auto ook niet meer het vermogen wat hij had? Valt het vermogen af en toe weg of schommelt het toerental? Dit komt veel voor en komt over het algemeen door zware vervuiling.

Brandstoffilter

Wat het meeste voorkomt is een verstopt brandstoffilter. Dit blokkeert veel brandstof en zorgt er voor dat er niet genoeg brandstof naar het motorblok gaat. U kunt het pedaal zo diep indrukken als u maar wilt alleen gebeurd er helemaal niets. Vanaf een bepaald punt komt er niet meer brandstof door en dat belemmerd  het accelereren. Wanneer dit het geval is kunt u simpelweg het brandstoffilter vernieuwen en goed schoonhouden met Tecflow Speed Cleaner

Zwaar vervuilde EGR klep

Een EGR systeem is een zogeheten Uitlaatgasrecirculatie systeem. Dat zorgt ervoor dat de een deel van de uitlaatgassen gekoeld worden en weer terug de verbrandingskamer in worden geleid. Op deze manier blijft de temperatuur in de verbrandingskamer lager zodat er minder NOx gevormd wordt. Alleen kan door al het omleiden van uitlaatgassen met kleppen die open en dicht gaan een dikke laag met aanslag worden gevormd. Deze aanslag kan tot drastische vermindering van vermogen leiden.

Roetfilter

Door de aanslag in de EGR klep vervuild ook langzaam het roetfilter. Dit kan zelfs zo erg zijn dat het roetfilter verstopt raakt. Door het verstoppen van het roetfilter kan de motor vermogen verliezen en is tevens zeer slecht voor het milieu.

Verstopt inlaatspruitstuk

Ook is het mogelijk dat het inlaatspruitstuk vervuild raakt, dit komt door dezelfde reden als het roetfilter. Alle uitlaatgassen laten een spoor achter als ze weer terug via het inlaatspuitstuk  de verbrandingskamer in worden geleid. Hierdoor is het mogelijk dat deze dicht slibt of er vernauwt. Wanneer dit gebeurd neemt op zeker het motorvermogen af en het brandstof verbruik toe.

Wat ook veel voorkomt is een luchtmassameter die defect is, hierdoor merkt u direct dat het vermogen verminderd en met de voorbeelden van hiervoor gaat dit heel geleidelijk.

Wanneer het gaat om lichte vervuiling kunt u het reinigen met Tecflow Speed Cleaner, gaat het zoals in de meeste gevallen om ernstige vervuiling raden wij Tecflow Speed Cleaner en Tecflow Top Engine Cleaner aan om beide te gebruiken. Deze combinatie reinigt het systeem via het brandstofsysteem en de luchtinlaat.

Luchtinlaat

Door Tecflow Engine Cleaner wordt het complete inlaat gedeelte gereinigd waaronder EGR, roetfilter en inlaatspruitstuk

injectoren of verstuiver

Reinigt de Injectoren en verstuivers van vuil en koolaanslag om de ontsteking te verbeteren

vocht in tank

Emulgeert met vocht en zorgt dat dit geleidelijk mee verbrand.

preventief

Voorkomt roest en motorische problemen door regelmatig uw brandstofsysteem te reinigen

verminderd uitstoot

Een schone motor werkt efficienter en verbruik daardoor minder brandstof, olie en stoot minder uit

Hulp nodig bij eenvoudigere industriële oplossingen? Wij zijn experts!

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 673 reviews.