Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

Pingelen

Het pingelen of ook wel kloppen houdt in dat de benzine of gas zelf ontbrandt. Dit betekend dat niet de bougie de brandstof ontsteekt maar dat dit uit zichzelf ontbrand. De ontbranding gebeurd dan eerder dan gepland is, de zuiger is nog onderweg omhoog maar de ontbranding vind dan al plaats. Dit houdt in dat de zuiger een enorme klap de verkeerde richting in krijgt. Dit kan enorme motorschade veroorzaken en in ernstige gevallen een gat in de zuiger.

Er zijn een aantal verklaringen voor dit fenomeen:

Verkeerde soort benzine

Voor de duidelijkheid, pingelen komt alleen voor bij mengselmotoren, het is niet mogelijk bij diesels. Een fabrieksauto rijd op 2 soorten benzine, octaan 95 of 98. Wanneer uw auto aangeeft te rijden op 98, tank dan ook alleen 98. Benzine met octaan 95 ontbrand op een lagere temperatuur dan 98, hierdoor ontbrand de benzine eerder dan bij 98. Dit kan zorgen voor pingelen wat eigenlijk heel makkelijk te voorkomen is.

motorkoeling

Wanneer de motorkoeling niet in orde is kan dit er voor zorgen dat de verbrandingskamer zo heet wordt dan de benzine daardoor ontbrand. Op het moment dat de zuiger omhoog gaat om druk te creëren ontstaat warmte en explodeert de brandstof eerder dan zou moeten.

vervuiling

Wat veel voorkomt is dat er in de verbrandingskamer stukjes kool gaan gloeien. De koolresten worden zo warm dat deze de brandstof kunnen laten ontbranden. Deze koolresten worden gevormd wanneer er veel kleine stukjes worden gereden en als de motor niet vaak genoeg wat hoger in z’n toeren komt. Tevens is dit slecht voor uw turbo omdat  hete koolresten de materialen kunnen aantasten.
Om de kool uit de verbrandingskamers te verwijderen raden wij Top Engine Cleaner aan.

Koolresten

Tecflow Engine Cleaner is een product specifiek voor het verwijderen van kool en roetresten uit de motor.

Luchtinlaat

Door Tecflow Engine Cleaner wordt het complete inlaat gedeelte gereinigd waaronder EGR, roetfilter en inlaatspruitstuk

Turbo reinigen

Reinigt ook de mogelijk aanwezige turbo wanneer de auto behandeld wordt met Tecflow Engine Cleaner

Roetfilter

Reinigt ook de mogelijk aanwezige Roetfilter wanneer de auto behandeld wordt met Tecflow Engine Cleaner

EGR Klep Reinigen

Reinigt ook de mogelijk aanwezige turbo wanneer de auto behandeld wordt met Tecflow Engine Cleaner of kan ook gebruikt worden om specifiek de EGR klep te reiningen

Hulp nodig bij het vinden van het juiste additief? Wij zijn experts!

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 677 reviews.