Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

Auto start wel maar slaat niet aan

Loopt u ook elke keer met lood in de schoenen naar uw auto toe in hoop dat hij start of slaat uw auto van de een op de andere dag opeens niet meer? Wanneer uw auto wel start maar niet aanslaat ligt het probleem meestal niet bij de accu. U kunt zelf vaak wel horen wanneer de accu niet genoeg vermogen levert, de startmotor klinkt wat slapjes en vaak slaat hij dan net niet aan.

Waar te beginnen?

Wat kunnen de problemen dan wel zijn dat is natuurlijk de vraag. Jammer genoeg met dit probleem kunnen vele dingen de oorzaak zijn. Om te beginnen kunt u zelf nakijken of de bougies vonken en of ze niet zwart uitgeslagen zijn. Wanneer ze allemaal vonken en schoon zijn zou u kunnen kijken of de brandstof wel tot in de cilinder komt.

Bij oudere auto’s is dat vaak makkelijk te zien door de brandstofslang los te koppelen en te kijken of er brandstof uitkomt. Wanneer dit niet het geval is zit uw brandstoffilter waarschijnlijk verstopt met vuil of is de brandstofpomp kapot. Dit komt vaak voor wanneer het brandstoffilter niet op tijd wordt vervangen. Wanneer vaak de tank wordt leeg gereden komt al het vuil van onder uit de tank en verstopt het filter. Bij een verstopt filter is een nieuw brandstoffilter vaak de oplossing van het probleem.

Wanneer de brandstof  wel door het brandstoffilter komt zou u kunnen kijken of de brandstof in de cilinder terecht komt. Als er weinig brandstof de cilinder haalt kan het zijn dat dit komt door vervuilde injectoren of verstuivers . Die zou u moeten reinigen zodat de brandstof mooi verstuift kan worden en zodat er genoeg brandstof de cilinder in kan komen.

Veel problemen kunnen worden veroorzaakt door vervuiling maar, ook kunnen problemen worden veroorzaakt door een mechanische tegenvaller.  Denk hierbij aan :

–    Niet of onvoldoende werkende brandstofpomp
–    Niet werkende gloeispiraal
–    Elektronische storing

Veel mensen hebben iedere ochtend de strijd maar krijgen de bolide toch aan de praat. Onze raad is dan om het brandstofsysteem te reinigen. Hiermee reinigt u alles waar de brandstof langskomt en dit zou het probleem wel eens kunnen oplossen.  Het brandstofsysteem reinigt u makkelijk doormiddel van Tecflow Speed Cleaner. Hiermee voorkomt u ook vaak veel problemen en houdt u het brandstofsysteem in top conditie.

injectoren of verstuiver

Reinigt de Injectoren en verstuivers van vuil en koolaanslag om de ontsteking te verbeteren

vocht in tank

Emulgeert met vocht en zorgt dat dit geleidelijk mee verbrand.

preventief

Voorkomt roest en motorische problemen door regelmatig uw brandstofsysteem te reinigen

verminderd uitstoot

Een schone motor werkt efficienter en verbruik daardoor minder brandstof, olie en stoot minder uit

Hulp nodig bij een passend additief voor uw auto?
Wij zijn experts!

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 680 reviews.