Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

Automotive

In 1970 werd het eerste Tecflow ontkolings product ontwikkeld en de basis gelegd voor alle Tecflow reinigingsproducten. Dit kwam in Nederland binnen als een baanbrekende ontwikkeling rondom het onderhoud van motoren. Door het succes en grote vraag werd in 1974 het assortiment uitgebreid met brandstofsysteemreinigers voor benzine en diesel motoren.

In de jaren 80 werd Tecflow huisleverancier van Lasaulec en Apco. Door deze samenwerking vulde Tecflow schappen in meer dan honderd filialen in Nederland en behoorde tot de grootste additiefproducent van Nederland.

Niet alleen het reinigen van de motor was voldoende om er het maximale uit te halen. Vele onderdelen van een motor slijten sneller dan nodig was en veroorzaakte hierdoor ook vervuiling. Er werd onderzoek gedaan naar het minimaliseren van frictie in motoren om daadwerkelijk het
maximale uit een motor te halen op gebied van vervuiling, levensduur en prestatie. Een Keramiek soort werd toen ontdekt welke nog niet eerder werd gebruikt en leverde in testen ongekende resultaten op.

Vanaf dit moment wist Tecflow dat z’n aard niet lag bij alleen het produceren van motorreinigers maar zich bezig hield met de ontwikkelingen van producten om motoren te optimaliseren en te onderhouden.

In de jaren 90 kwam vanuit garagebedrijven een groeiende vraag naar service producten van een hoge kwaliteit, iets waar Tecflow zich thuis bij voelde. Wederom werd het onderzoek gestart naar de best mogelijk service producten zoals kettingspray, smeervetten, radiatorsealer en meer producten voor een garage bedrijf.

In 1997 werd de verplichte roetmeting ingevoerd bij APK keuringen en was er een product nodig die de uitstoot kon verlagen. Tecflow had deze producten al op de plank liggen sinds de jaren 70 en hierdoor ontstond een enorme vraag en niet alleen vanuit Nederland.

Vanaf de jaren 2000 heeft Tecflow een enorme sprong genomen en werd bekender door heel Europa en kwam bekent te staan als een leverancier van de meest hoogwaardige producten.

 

[wpforms id=”344″ title=”false” description=”false”]

Hulp nodig bij het vinden van het juiste additief? Wij zijn experts!

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 677 reviews.