Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

Brandstofsysteemreinigers en hoe ze helpen bij nieuwere GDI-auto’s

In dit artikel zullen we die vragen beantwoorden, samen met een paar meer over GDI-onderhoud en hoe het uw auto kan beïnvloeden als het niet goed wordt aangepakt.

De hype rond GDI-auto’s begrijpen

Er is veel opwinding rond systemen met directe injectie, maar waar gaat GDI over? Zoals de naam al aangeeft, leveren GDI-systemen brandstof rechtstreeks in de verbrandingskamer in plaats van via de inlaatklep als “oude” multipoort-systemen. Dat is technisch gezien een behoorlijke verbetering. Denk aan een race tussen een fiets en een motorfiets. Beiden hebben twee wielen, welke denkt u dat die als eerste zal eindigen? Zo groot is het verschil tussen de GDI en conventionele systemen.

Om u enig perspectief te geven, bieden directe benzine-injectiesystemen:

  • Significante verbeteringen in het brandstofverbruik, in de orde van 20% +, met andere woorden, een merkbaar verschil in uw maandbudget.
  • Betere rijeigenschappen, wat zich vertaalt in een comfortabelere rit.
  • Deze technologie zorgt voor een merkbare vermindering van de CO2-uitstoot, het is het meest ‘milieuvriendelijke’ brandstofafgiftesysteem tot nu toe.
  • Met directe benzine-injectie kunnen fabrikanten kleinere motoren ontwerpen, wat grotere cabines en dus een betere ergonomie betekent
  • GDI-systemen bieden het grootste aantal pk’s per liter, omdat ze gewoonlijk worden gecombineerd met andere eersteklas technologieën zoals variabele kleptiming, turbos en meer.

Niet alles wat blinkt is goud, GDI en koolstofopbouw

Hoewel het waar is dat GDI-systemen die aanwezig zijn in nieuwere voertuigen in elk opzicht superieur zijn aan hun conventionele tegenhangers, is er een addertje onder het gras. Koolstofophoping. Zoals eerder vermeld, spuiten injectoren in oude stijl brandstof over de inlaatklep. Dat is vanuit het oogpunt van prestatie niet optimaal, maar het voorkomt dat er zich koolstof- en andere olieaanslag ophoopt op inlaatkleppen. Directe injectoren spuiten niet over de kleppen, dus koolstofophoping wordt een serieus probleem bij nieuwere voertuigen.

Enkele problemen die verband houden met de opbouw van koolstof zijn:

  • Motor slaat af
  • Moeilijkheid om de motor te starten (vooral als het koud is)
  • Zwarte rook door onvolledige verbranding
  • Een enorme afname van prestaties en brandstofverbruik
  • Slecht stationair lopen(vooral als het koud is)

Moet u zich zorgen maken over de opbouw van koolstof? Absoluut. Als u de motor onbeheerd achterlaat, kan deze ernstige schade oplopen.

Brandstofsysteemreinigers en hoe ze nieuwere voertuigen kunnen helpen

Sinds de introductie van GDI-voertuigen op de markt, erkenden autofabrikanten deze problemen. Daarom raden top automerken aan om ‘regelmatig’ brandstofadditieven te gebruiken samen met de best mogelijke brandstof. Bovendien gebruiken de meeste dealers als onderdeel van het preventief onderhoud van het GDI systeem een brandstofreiniger om koolstofafzettingen te verwijderen. Maar niet iedere brandstofsysteemreiniger. Alleen een hoogwaardige brandstofreiniger op dealerniveau garandeert de verwijdering van koolstofafzettingen, roet en andere verontreinigingen die uw motor kunnen beschadigen.

De exclusieve formule van Tecflow Speed ​​Cleaner is ontwikkeld in strikte overeenstemming met de meest recente milieunormen. Het garandeert het volledig verwijderen van Gom, koolstofafzettingen en soortgelijke olieverontreinigingen die niet alleen aanwezig zijn in uw inlaatkleppen maar in uw gehele brandstofsysteem. Tecflow biedt al meer dan 50 jaar eersteklas oplossingen aan de auto-industrie. Tecflow’s Speed ​​Cleaner is een professionele brandstofreiniger die de motorprestaties herstelt volgens de specificaties van de fabrikant.

Raadpleeg uw gebruikershandleiding. Als uw voertuig 2018 is of nieuwer, is de kans groot dat het een GDI-systeem gebruikt. Na het gebruik van Tecflow Speed ​​Cleaner kunt u met vertrouwen Tecflow CleanUp 101 Benzine als brandstofadditief gebruiken om te voorkomen dat er koolstofafzettingen in uw motor ontstaan.

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 673 reviews.