Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

Audi's TFSI Engine

De beste oplossing voor de TFSI-motorproblemen Engine

Als je een fan bent van Audi-auto’s, heb je misschien al gemerkt dat de meeste een badge hebben met de tekst TFSI. Heb je je ooit afgevraagd wat het betekent? In dit artikel leggen we het je uit.

Het acroniem TFSI wordt gebruikt op veel Audi-benzineauto’s en staat voor “Turbocharged Fuel Stratified Injection”. Als je onze post over de VW TSI-motor al hebt gelezen, weet je dat dit een nieuwe generatie motor is die een groot aantal mechanische en technologische ontwikkelingen bevat.

In het geval van Audi werden in 2004 TFSI-motoren geïntroduceerd, met name in de A3 Sportback Quattro. De eerste generatie TFSI-motoren waren 2,0-liter viercilindermotoren met een vermogen van 200 pk bij 5100-6000 tpm en 280 Nm bij 1800-5000 tpm. Dat was ongeveer 100 pk per liter, een hele prestatie voor die tijd.

Het geheim van het ontwikkelen van een dergelijk vermogen lag onder andere in het gebruik van een Gasoline Direct Injection (GDI)-systeem, ultramoderne turbolader, variabele kleptiming en krachtige bobines. Het doorslaande succes van de 2004 Audi A3 2.0 TFSI Quattro bracht het Duitse merk ertoe verdere motorvarianten te ontwikkelen.

Daarom zijn er tegenwoordig 6-cilinder en 8-cilinder TFSI-motoren. Als je in een Audi A8 rijdt, moet je weten dat de 4,0-liter V8-twinturbomotor met 450 pk en 440 Nm in je auto uit de TFSI-familie komt. Daarom produceert hij 100+ pk/liter.

Hoewel TFSI-motoren een grote vooruitgang betekenen op het gebied van brandstofverbruik, lage CO-niveaus en vermogen, hebben ze ook nadelen met zich meegebracht voor hun gebruikers.
De achilleshiel van TFSI-technologie

Meestal gaan innovaties gepaard met nieuwe uitdagingen die moeten worden overwonnen. Dit is het geval bij de TFSI-motoren. De combinatie van GDI-systemen en turboladers heeft enkele ongewenste gevolgen voor de motor. Het meest opvallende is koolstofophoping in de kleppen en overmatig olieverbruik als gevolg van smeerproblemen.

Hieronder delen we een lijst met problemen die voorkomen bij zowel Audi TFSI- als VW TSI-motoren:

Verstopte brandstofinjectoren
Willekeurige misfires
Overmatig olieverbruik
Distributiekettingspanner defect
Oververhitting van de bobine

Hoewel mechanische problemen moeilijk te voorkomen zijn, kunnen sommige van deze situaties worden voorkomen door tijdig onderhoud uit te voeren. Maar niet zomaar onderhoud, maar speciaal onderhoud gericht op GDI-motoren.
De oplossing voor de TFSI-motorproblemen.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt TecFlow producten die speciaal zijn ontworpen voor voertuigonderhoud. Onder hen producten die gericht zijn op het bestrijden van de problemen van motoren die zijn uitgerust met GDI-technologie.

Onze producten hebben een tweeledig doel: het verwijderen van koolstofafzetting uit de kleppen en de rest van het brandstofsysteem en het vrijhouden van uw motor van verontreinigingen. Als specialist in preventief onderhoud helpen TecFlow producten bovendien om uw motor in topconditie te houden.

Om dit doel te bereiken hebben we twee lijnen ontwikkeld voor professionele motorproducten.

Keramische smeermiddelen. Onze ongelooflijke lijn van op keramiek gebaseerde producten is de perfecte oplossing om de slijtage te verminderen die wordt veroorzaakt door het gebrek aan smering in de interne onderdelen van de TFSI-motor. Onze CERAMIC ENGINE PROTECTOR beschermt uw motor met een film van keramische microdeeltjes die slijtage aanzienlijk zal verminderen en vervuiling van de zuigerveren voorkomt.

Brandstofsysteemreinigers. De geconcentreerde formule van Tecflow’s SPEED CLEANER is speciaal ontwikkeld om koolstofophoping van kleppen, injectoren, cilinderkoppen, turboschoepen en meer te verwijderen. Bovendien kunt u na het uitvoeren van een complete service met SPEED CLEANER uw brandstofsysteem vrij houden van schadelijke stoffen dankzij onze exclusieve CLEAN UP 101, een brandstofadditief met bewezen effectiviteit in Audi’s TFSI-motoren.

De TFSI-motoren van Audi zijn fantastisch. Het gevoel van het besturen van elk model dat is uitgerust met deze motoren is onvergetelijk. Of u nu in een A3 of een A8 rijdt, laat de ophoping van koolstof uw rijervaring niet bederven. TecFlow-producten zijn ontworpen om deze en andere verontreinigingen te verwijderen en te voorkomen, zodat u optimaal kunt genieten van uw auto.

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 680 reviews.