Bel ons: +31 251 22 35 10

Gratis verzenden in Nederland over €25.00

THP Engine

De beste oplossing voor de THP-motorproblemen

De Prince-motoren zijn ontwikkeld door PSA (Peugeot-Citroën) in nauwe samenwerking met BMW, dat een “volgende generatie” 4-cilindermotor wilde creëren. Het resultaat is de THP-motor (N13 in BMW, N14 en N18 in Mini), die naast andere geavanceerde technologieën BMW’s VANOS (variabele kleptiming), intergekoelde turbocompressor en GDI (directe benzine-injectie) omvatte. Zoals verwacht waren de resultaten fantastisch.

De kleinste motor in de Prince-familie was een 1.4 VTi die 90-95 pk (66-70 kW) ontwikkelde, terwijl de 1.6VTi-variant een vermogen van 120 pk (88 kW) bereikte. Bovendien werd er ook een 1.6L VTi-versie met turbocompressor geproduceerd, die een indrukwekkende 200 pk (149 kW) ontwikkelde. Afgaande op deze cijfers zou je denken dat deze motoren een succes waren. Dit was echter niet het geval, althans niet helemaal.

De vervuiling van de Prince

Toen Prince-motoren werden ontworpen, was het ondenkbaar dat een 1,4-liter motor 160 Nm zou produceren of dat een 1,6-liter motor met supercharger meer vermogen en koppel zou hebben dan een zescilindermotor (en zelfs sommige V8-motoren). Dat was zeker een geweldige prestatie, maar het had een aantal onbedoelde effecten.

Simpel gezegd, de THP-motoren waren niet voorbereid op zoveel vermogen en koppel. Dit bracht enkele ernstige nadelen met zich mee.

  • Sneller dan verwachte koolstofophoping op de motorkleppen
  • Problemen in het smeersysteem die leiden tot overmatig motorolieverbruik.
  • Terugkerende storingen in de distributieketting, voornamelijk als gevolg van de hierboven genoemde smeerproblemen.

Gezien de ernst van deze problemen bracht de PSA-groep een nieuwe Euro 6-motor uit die veel van de problemen van de Prince-motorenfamilie oploste. De vraag die u zich misschien stelt is: hoe kan ik al deze problemen voorkomen zonder van auto te moeten wisselen?

De oplossing is eenvoudiger dan u denkt.

Zoals we al hebben vermeld, worden de problemen met THP-motoren veroorzaakt door twee fundamentele problemen: slechte smering en koolstofophoping in de kleppen. Gelukkig heeft TecFlow voor elk van deze problemen de ideale oplossing.

Keramische smeermiddelen. Onze reeks producten op keramiekbasis is de perfecte oplossing om de slijtage te verminderen die wordt veroorzaakt door het gebrek aan smering in de interne onderdelen van de THP-motor. Onze CERAMIC ENGINE PROTECTOR beschermt uw motor met een film van keramische microdeeltjes die slijtage aanzienlijk zal verminderen.

Brandstofsysteemreinigers. Koolstofophoping op de kleppen is geen probleem dat exclusief is voor THP-motoren. Daarom heeft TecFlow haar producten ontwikkeld voor het reinigen en onderhouden van het brandstofsysteem. U kunt vol vertrouwen de geconcentreerde formule van onze SPEED CLEANER gebruiken om koolstof uit kleppen, injectoren, cilinderkoppen, turboschoepen en meer te verwijderen. Bovendien kunt u uw brandstofsysteem vrij houden van schadelijke stoffen dankzij onze exclusieve CLEAN UP 101, een brandstofadditief met bewezen effectiviteit in THP-motoren.

Niets belet u om te genieten van een van de krachtigste motoren in zijn klasse. Het enige dat u nodig heeft, is tijdig preventief onderhoud uitvoeren. TecFlow biedt een breed scala aan producten die u helpen uw THP-motor in topconditie te houden!

De waardering van www.tecflow.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 680 reviews.